• Home  /
  • Wedstrijden   /
  • Succesvol EK Dordtse Reddingsbrigade in Alicante
Succesvol EK Dordtse Reddingsbrigade in Alicante IMG-20170529-WA0005 - Gerelateerd Full view

Succesvol EK Dordtse Reddingsbrigade in Alicante

De afgelopen dagen vond het Europees Kampioenschap Lifesaving plaats in Alicante, Spanje voor de Masters boven de 30 jaar. Vanuit de Dordtse Reddingsbrigade deden er negen deelnemers mee. In totaal zijn er elf medailles gehaald.

De negen deelnemers van de Dordtse Reddingsbrigade hebben vijf gouden medailles gehaald, vijf zilveren en één bronzen medaille. De wedstrijdgroep bestond uit de volgende deelnemers: Marcel in ‘t Veld, Erik van Daalen, Arjen de Bruin, Robert Hendriks, Astrid van de Kooij, Mariëlle Simons, Marjolein van Loenhout, Wilna Celie en Jacqueline Reijerink.

De master dames hebben met de estafettes in het zwembad drie medailles gehaald. De gouden medaille met 4 x 25 meter popvervoeren. De zilveren medaille met hinderniszwemmen. Bij dit onderdeel liggen twee hekjes in een 50 meterbad. De sporters zwemmen om de beurt onder de hekjes door. De bronzen medaille is gehaald met de medley relay, waarbij de eerste twee zwemmers borstcrawl zwemmen, één met vliezen en één zonder. De derde zwemmer vertrekt met een tube, een reddingsmiddel, waarna de vierde zwemmer teruggaat met de tube waar de vorige zwemmer aanhangt.

In het zwembad is ook een gouden medaille gewonnen met de line throw door Mariëlle en Marjolein.

Op het strand is goud behaald door Robert tijdens de Beach Flags. Bij de beach flags staan er stokjes in het zand. De deelnemers liggen met hun rug naar de stokjes op de grond en moeten een stokje pakken. Er staat altijd één stokje te weinig.

Daarnaast heeft Robert goud gewonnen bij de beach sprint en samen met Marcel en Erik goud met de estafette beach sprint. Bij de heren is bij de onderdelen beach sprint en de 2 km run zilver behaald door Erik.

Mariëlle heeft een zilveren medaille behaald met de ski in uitdagende zeecondities. Dat is een soort kano waarmee op zee een parcour wordt gevaren. Astrid en Jacqueline hebben ook een zilveren medaille behaald met de board rescue. De eerste deelnemer zwemt naar een boei in zee. De tweede deelnemer gaat daarna met een rescueboard naar de boei waarna beide sporters op het board terugkeren naar de finish op het strand.

De Oceanman Relay kon vanwege de zware zeecondities niet doorgaan. Hierdoor mag het Ocean Relay team bestaande uit Erik, Marcel en Arjen mag zich nog twee jaar Europees Kampioen noemen. Over twee jaar gaan ze wederom proberen hun titel te verdedigen.

We kijken terug op een zeer succesvol EK in Spanje. Het team kijkt met vertrouwen uit naar het Wereldkampioenschap in 2018 in Adelaide.

20170528_131418

—-

Voor meer informatie: Jacqueline Reijerink, 0618834206.