ILSE Dordrecht 4 en 5 maart 2017 ILSE Dordrecht 2017 (1) - Gerelateerd Full view

ILSE Dordrecht 4 en 5 maart 2017

De Dordtse Reddingsbrigade (DRB) organiseert op 4 en 5 maart 2017 het Internationale LifeSaving Event (ILSE). Twee dagen lang worden in het zwembad aan de Sportboulevard spectaculaire onderdelen gezwommen door nationale en internationale jeugd, volwassenen en masters.

De Lifesaving sport is een spectaculaire sport die is afgeleid van het echte reddingswerk. De onderdelen bevatten combinaties van techniek, tactiek, kracht en snelheid. Tijdens deze twee dagen zijn er 6 individuele onderdelen en 3 teamonderdelen. De onderdelen bestaan onder meer uit hinderniszwemmen, popduiken en vervoeren, de pop aanklikken, onder water zwemmen, de pop oppakken en vervoeren. Sommige onderdelen worden met zwemvliezen uitgevoerd.

De sport bestaat uit wedstrijdonderdelen in het zwembad, de ‘pool events’ en op het strand en in de zee, de ‘ocean events’. De wedstrijdploeg van de Dordtse Reddingsbrigade bestaat uit een grote groep mensen, zeker vergeleken met veel brigades in Nederland, mede dankzij de goede faciliteiten van de Sportboulevard.  Een behoorlijk deel van de wedstrijdploeg heeft vorig jaar deel uitgemaakt van de nationale selectie en nam ook deel aan het WK dat in 2016 in Eindhoven en in Noordwijk plaatsvond. Bij nationale en internationale wedstrijden worden vaak meerdere podiumplaatsen behaald.

De Dordtse Reddingsbrigade is een actieve vereniging. Naast de wedstrijdsport wordt er elke maandagavond zwemles gegeven. Ook is de vereniging actief bij het beveiligen van evenementen door de vaarploeg. Daarnaast zijn er bij diverse evenementen op en rond het water EHBO’ers van de reddingsbrigade actief.

Iedereen is van harte welkom in het zwembad om op zaterdag of zondag naar de series of spannende finales te kijken. Dit is een unieke gelegenheid om in aanraking te komen met een nog vrij onbekende sport. Kom kijken naar alle spectaculaire onderdelen en moedig de sporters aan.

ILSE Dordrecht 2017