Webcam Drierivierenpunt Dordrecht

Het is het drukst bevaren rivierenkruispunt van Europa met zo’n 150.000 passerende schepen per jaar. Een van de mooiste plekken van Dordt.

Deze belangrijke kruising voor de scheepvaart biedt al eeuwen inspiratie voor kunstenaars en schilders. Hollandse luchten en schepen, het was een ideaal decor voor een goed werk. Veel van die meesterwerken kom je nu tegen in het Dordrechts Museum

Via de webcam zie je nu moderne schepen voorbij varen en kun je nog steeds genieten van het bijzondere uitzicht vanuit de oudste stad van Holland.

Wie weet zie jij onze redders of de KNRM Dordrecht nog wel voorbij varen.

Je kunt nu ook meeluisteren met de scheepvaart in sector Dordrecht via de online marifoonscanner.

Volg de scheepvaart op de kruising voor Dordt via beeld en luister mee met het nautische verkeer op de Oude Maas, Dordtse Kil, Noord en Merwede via marifoonkanaal VHF 79.

Kom zelf Dordrecht ontdekken en genieten van dit mooie uitzicht.

Tijdens het stormseizoen is er een grotere kans op een hoge waterstand van de rivieren. In het historische centrum van Dordrecht kunnen dan ook de kades onderwater lopen. Gelukkig is dit deel van de stad ingericht op hoog water en levert het voornamelijk mooie plaatjes op.

De gemeente Dordrecht informeert de inwoners van de binnenstad bij een waterstand van 1,80 m NAP. Kades die onder water komen te staan worden afgezet. Een overzicht van de hoogtes van de kades kun je vinden op de interactieve hoogwaterkaart van de gemeente of via deze kaart van de kadehoogtes(pdf).

Zandzakken worden klaargezet vanaf een hoogte van 2.10 m NAP. De actuele waterhoogte is te volgen via de waterinfo pagina van Rijkswaterstaat.

Bij overstroming kun je natuurlijk rekenen op onze redders en de Nationale Reddingsvloot van Reddingsbrigade Nederland.

Deze webcam op het drierivierenpunt is opgezet door Wim van ‘t Hoog. Wim is een bevlogen IT specialist die zijn bedienbare high-definition webcamera graag ter beschikking stelt via de DRB.

Naast de webcam heeft Wim van ‘t Hoog nu ook een marifoonscanner voor de rivieren rondom Dordrecht opgezet

Al bijna 100 jaar zetten de vrijwilligers van de Dordtse Reddingsbrigade zich in om verdrinking te voorkomen.

Met uw donatie zorgen wij er voor dat de vrijwillige redders goed getraind en opgeleid worden en dat de materialen voldoen aan de hoogste eisen.

Uw gift vandaag is morgen een redding!

Bedrag