ABC zwemlessen

Zwem ABC:

Leren zwemmen is in onze waterrijke omgeving van levensbelang. Wij wonen niet alleen in de buurt van water, maar we zoeken het water ook graag op. Daarom is het een must dat kinderen al op jonge leeftijd leren zwemmen. De basis van leren zwemmen is het Zwem-ABC, een paspoort voor een leven lang zwem- en waterplezier.

Al onze zwemlessen worden gehouden op de maandag- en dinsdagavond. De lessen duren 40 minuten. Inschrijven kan vanaf 4 jaar. We hebben een wachtlijst van ruim 1 ½ jaar. Oproepen vanaf de wachtlijst gebeurd met een leeftijd van minimaal 5 ½ jaar.

De DRB heeft de Licentie Nationale Zwemdiploma’s voor het geven van het Zwem ABC. De Licentie Nationale Zwemdiploma’s is een instrument om de kwaliteit van het zwemonderwijs en het diplomazwemmen voor het Zwem-ABC op een zo hoog mogelijk niveau te krijgen en te houden.

De Nationale Raad Zwemveiligheid verleent zwemlesaanbieders de Licentie Nationale Zwemdiploma’s wanneer aan alle kwaliteitscriteria is voldaan. Dan heeft de zwemlesaanbieder het recht om het Zwem-ABC uit te geven. De zwemlesaanbieder die in het bezit is van de Licentie Nationale Zwemdiploma’s laat ouders en kinderen zien kwaliteit heel belangrijk te vinden en wordt jaarlijks getoetst door de Nationale Raad Zwemveiligheid.

Het inschrijven van uw kind kunt u als volgt doen: Via deze link kunt u uw kind aanmelden voor plaatsing op onze wachtlijst voor lessen van het Zwem ABC. Verdere info over kosten vind u onder het kopje Informatie en dan Contributie.

Als u kind aan de beurt is om onze zwemlessen te gaan volgen wordt u telefonisch of per mail uitgenodigd.

Heeft u vragen? Mail dan naar lidworden@rbdordrecht.nl

Meer informatie over het Zwem ABC kunt u vinden op:  www.allesoverzwemles.nl

De Nationale Raad Zwemveiligheid heeft ieder niveau van zwemvaardigheid gekoppeld aan een diploma van het Zwem-ABC. Je voldoet pas aan de Nationale Norm Zwemveiligheid als je het volledige Zwem-ABC op zak hebt. De Zwemdiploma’s A en B zijn tussenstappen naar het complete Zwem-ABC. Deze niveaus sluiten aan op de Nederlandse infrastructuur van zwemwater waar volwassenen en kinderen zwemmen:

  • Zwemdiploma A: je beheerst vaardigheden voor een zwembad zonder attracties.
  • Zwemdiploma B: je beheerst vaardigheden voor een zwembad met attracties, zoals een (wildwater)glijbaan, een golfslagbassin en een stroomversnelling.
  • Zwemdiploma C: je beheerst vaardigheden voor een zwembad met attracties en in open water zonder stroming of grote golfslag, zoals recreatieplassen en bredere sloten/vaarten (behalve in de zee). Met dit diploma voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.

Kinderen die in het bezit zijn van het diploma A kunnen bij de DRB vaker in de week zwemmen. Omdat het leuk is, omdat je sneller leert en omdat je vrienden maakt.

Daarom willen we met name jonge kinderen en jongeren aanmoedigen om eens bij ons proeftrainingen te komen doen. Kijk voor meer informatie op deze pagina