Lifesaving Aspiranten DRB trainen op Galderse Meren

Reddingsbrigade Dordrecht en Tilburg trainen op Galderese Meren bij Breda

Zaterdag 31 juli ging een groep kinderen van onze wedstrijdgroep aspiranten vanuit Reddingsbrigade Dordrecht tezamen met een groep kinderen van Reddingsbrigade Tilburg naar de Galderse Meren bij Breda om daar samen een beach/ocean lifesaving training te doen.

Het initiatief kwam van trainers Femke (RBT) en Marieke (DRB) om samen de handen ineen te slaan. De Tilburgse Reddingsbrigade beschikt nog niet over de nodige materialen zoals boards. Ze hadden nog nooit een dergelijke training gegeven. Natuurlijk helpen we dan graag een collega vereniging met een goede start in de lifesaving sport.

Ook voor onze kinderen was het alweer twee jaar geleden. Door de groepen samen te voegen was er een leuke groep met kinderen variërend van 7 tot en met 14 jaar. 

We trainden verschillenden onderdelen op het strand (beachsprint en beachflags) en in het water (met de rescueboards en surfrace / open water zwemmen) en een estafette waarin we deze verschillende elementen combineerden.

Om een beeld te scheppen: kinderen compleet onder het zand, racen om de boei heen, bibbers na lang zwemmen, samen fruit eten en vooral veel plezier en een goede samenwerking tussen de kinderen. 

Een ochtend vol plezier en nog leerzaam ook!

Al met al een enthousiaste groep kinderen die over twee weken op herhaling gaat. Dank aan de verschillende trainers die dit mogelijk maakten.