Blog Theo: Twee Topdagen ILSE Dordrecht

Zaterdag de dag met zo’n 15 kinderen, die hun eerste wedstrijd deden in dat grote drie meter diepe 50 meter bad.

Wat was het leuk en wat heb ik genoten van deze groep. Of ze nu 7 of 11 waren, ze gingen er allemaal voor, doken van dat blok alsof ze het al twee jaar in plaats van twee maanden deden en ze hadden samen veel plezier. Dat is het aller belangrijkste.

Er werd geweldig gezwommen en Harm wist zowaar medailles te winnen in de jongste klasse. Er waren veel ouders, die hebben kunnen zien hoe wij als club bezig zijn. En we hebben flinke hulp en medewerking van hen gehad. Marieke ontpopte zich tot een ware team begeleider.

En wat een teamspirit als ook masters, senioren en junioren spontaan met onze jongsten naar het startblok lopen om hen te helpen bij het starten. Ik vind dat fantastisch.

Maar er is nog veel meer. Vele goede PR’s van masters en onze jonge junioren ploeg. Bij de senioren op elke afstand medailles. En goud voor onze senioren mannen en vrouwenteams in het estafetteklassement.

De grote prijs van Dordrecht voor ploegen ging naar het Duitse team omdat onze Dordtse ploeg als host niet meedeed in het geldklassement van de grote prijs.

Bij de individuele prijs van Dordrecht deden we wel mee. Met de eerste plaats voor Melvin van der Meij en Ela Hutten en een derde plek voor Chantal Senden lieten onze zwemmers zien dat ze de internationale concurrentie goed aan konden.

Ela zwom bovendien zo kort na het WK ook nog onverwacht een NR op de 100 pop. Beter kunnen we het jaar niet beginnen.