Blog Theo: DRB komt sterk voor de dag op NK Teams

Heren Dordtse Reddingsbrigade Nationaal Kampioen Lifesaving Teams in Vlissingen

Dit weekend is de Dordtse Reddingsbrigade(DRB) met 7 teams naar het NK ploegen geweest in Het Vrijburgbad in Vlissingen.

In alle categorieën bij de mannen en vrouwen was de DRB goed vertegenwoordigd. Bij de vrouwen senioren zelfs met twee teams. Elk team doet zes verschillende estafettes.

De beste vijf resultaten tellen. En dat hebben ze geweten in Vlissingen.

Ons sterkste damesteam zwom drie nationale records voor 25 m baden. De sfeer in het team was geweldig en dat bracht het viertal Chantal, Elise, Ela en Janneke in een flow.

Zo’n gevoel na het eerste onverwachte NR van als dit vandaag mogelijk is, dan gaat het gas er helemaal op.

Alle estafettes werden gewonnen en zelfs de lijnredding, die altijd door Gouda werd gewonnen, waren we iedereen de baas.

De Dordtse heren senioren moesten het zonder NR’s doen maar wonnen alle onderdelen. Dus weer goud aan hun inmiddels topzware hark, die als een soort totempaal meegaat naar alle wedstrijden.

Talentvolle Junioren!

De verrassing kwam van onze junioren heren ploeg. Goud met een heel jong team, dat zich niet liet aftroeven door brigades waarvoor het NK ploegen een van de hoogste doelen van het jaar is.

Onze heel jonge junioren dames ploeg is nog niet zover en vielen net buiten de prijzen.

Onze masters moesten het opnemen tegen teams, die net de 30 jaar waren gepasseerd. Een zware opgave als deze jonge dertigers ook je kinderen hadden kunnen zijn.

Als intermezzo tot de prijsuitreiking was een Line Throw ingelast. Die werd bij de senioren gewonnen door werper Kathy en Chantal als zwemmer.