Blog Theo: Het feestje van de Groenhovencup

De jeugd van de DRB bij de Groenhovencup in Gouda

Op paaszaterdag en in vakantietijd waren we toch nog met 11 kinderen op de Groenhovencup in Gouda. Een prachtige wedstrijd voor onze aspiranten en enkele junioren, senioren en masters.

Marieke, Marielle, Aniek en Rosa hadden er binnen de kortste keren een hecht team van gemaakt. Alle DRB’ers werden zo luid aangemoedigd dat ons ploegje echt opviel. Iedereen weet nu wel wie Kevin is, denken we.

Maar dat was niet de enige reden waarom onze ploeg opviel. Er werd ook heel goed gezwommen door iedereen. Omdat de meesten uit ons team pas zwemmen, zaten ze niet in de snelste series.

Dan een mooie tijd neerzetten zonder fouten te maken, is best lastig. De ring hoeft maar iets verkeerd te liggen of je gaat te laat onder water of bent al bij de bodem voor je er erg in hebt. Of je zwemt zo hard dat je onder water net wat lucht te kort komt. En het dan toch halen! Ons bad is een meter dieper en we oefenen nooit op twee meter omdat we altijd aan de verkeerde kant van ons bad liggen. Dan liggen verrassingen op de loer.

Voor sommigen was het zelfs hun eerste wedstrijd. Voor anderen is het de spanning hoe het in een 25 m bad anders is dan op onze ILSE Dordt in een 50 m baan. Dan is het zo leuk dat ze niet door hebben dat ze boven zichzelf zijn uitgestegen. Ze komen dol enthousiast en verwonderd het water uit dat het zo goed ging. Dat is het waarom trainers het doen.

En dan de kers op de taart. Het moment dat bijvoorbeeld Sheila op haar eerste wedstrijd vanuit de minder snelle series een medaille pakt. Of Cornelie die brutaal en fanatiek naar een medaille zwemt of Joris die bij de E-aspiranten medailles aan het verzamelen was. Allemaal proficiat en geniet ervan.

Wat zijn wij trainers trots op jullie allemaal en vinden het vreselijk leuk dat jullie echt elkaar zo aanmoedigen en het gezellig maken.