Blog Theo: Beste Vrouw, Beste Man en Beste Echtpaar van Toernooi

Dag twee op het Poolse kampioenschap. Chantal Senden en Ela Hutten opnieuw in de prijzen!

Voor het eerst zijn vier zwemmers afgereisd naar het Pools Kampioenschap Pool Lifesaving. Polen is een lifesaving land in opkomst en een van onze grote concurrenten in het zwembad.

Ook op dag twee weer vroeg op natuurlijk om om 8 uur lekker in te kunnen zwemmen. Nog even een tray water bij de organisatie halen en aan het bad een aantal zaken doornemen die we in de nummers anders willen doen of waar we de focus op leggen.

De dames starten met de 100 reddingswissel en het is gelijk raak. Chantal 1 en Ela 2!. Technisch ziet het er bij de dames goed uit.

Melvin legt het net af op de reddingswissel. Er wordt 2x 1.03 gezwommen en 10 mensen onder de 1.07!

Daarna de 200 Super Lifesaver waarin Ela zich laat verschalken door een Italiaanse. Soms zit het net niet mee, tweede dus. Anne deed het op de technische handelingen na dit nummer goed. Dat belooft wat!

Op de 200 Super Lifesaver bij de heren gaan de medailles weg met tijden in de 2.11 . Internationaal relevante tijden, maar op dit moment te hoog gegrepen voor ons.

Aan het einde van het toernooi werden Melvin en Ela gehuldigd als winnaars van het heren en dames klassement.

Dan volgt nog een prachtig en warm afscheid. Wij zijn erg tevreden en zijn onze Poolse gastheren dankbaar voor zo’n wedstrijd en deze ontvangst.

Wat verder nog opviel: Onze zwemmers behoren tot de oude garde. De Polen hebben veel jeugd en nauwelijks masters. We kunnen nog heel wat gaan verwachten van onze Poolse Lifesaving vrienden.

Volgend jaar gaan we weer. Dan naar het mooiste bad van Polen in Lublin. Verder weg, maar dat moet lukken.