Proef met waterstewards

Het weekend van 29/30 augustus en het weekend van 5/6 september zijn een aantal van onze vaarploegleden actief op de Nieuwe Maas in Rotterdam.

Het gaat om een pilot vanuit het havenbedrijf Rotterdam waar wij als Dordtse Reddingsbrigade voor gevraagd zijn. 

Waterstewards van de Dordtse Reddingsbrigade begeleiden de komende weekeinden de pleziervaart op de Nieuwe Maas in Rotterdam. Het gaat om een proef. Aanleiding is de toegenomen drukte met recreatiebootjes. Met veel ‘nieuwe’ recreatie schippers kunnen er nog wel eens gevaarlijke situaties ontstaan door bijvoorbeeld de afstand of de snelheid van een beroepsvaart verkeerd in te schatten, daarnaast is het erg makkelijk om op de Nieuwe Maas in het midden van het vaarwater te komen. Volgens het Havenbedrijf Rotterdam dienen de stewards als vraagbaak. Ook spreken zij waterrecreanten aan.

De stewards zijn allemaal leden van de Dordtse Reddingsbrigade. Die vervulden al eerder een soortgelijke rol tijdens de Wereldhavendagen. Zij varen rond in snelle rihb-motorbootjes van de brigade. Zij concentreren zich op twee plaatsen: ze varen vooral bij de monding van de Maashaven en bij de Van Brienenoordbrug.

Lees het artikel in het AD en bekijk de rapportage van RTV Rijnmond.