Orangecup opwarmer voor Wereldkampioenschappen Dordtse Winnaars op het podium - Gerelateerd Full view

Orangecup opwarmer voor Wereldkampioenschappen

In het weekend van 14 en 15 November is in Eindhoven de Orangecup / NK Lifesaving gezwommen. In een groot internationaal veld waarbij de wereldtop aanwezig was, kwamen de zwemmers van de wedstrijdploeg van Dordtse Reddingsbrigade aan de start.

Sporters uit Australia, New Zeeland, Zuid-Afrika, China, Japan, Polen, België, Duitsland, Engeland kwamen naar Eindhoven om een voorproefje te nemen op het WK dat volgend jaar in Nederland plaats vindt.

Het heren- en damesteam van de Dordtse Reddingsbrigade was bijna gehalveerd,aangezien zes sporters uitkwamen voor het Nationaal Lifesaving Team.

Na een gepaste stilte voor de slachtoffers in Parijs,begon de wedstrijd.

Voor het Nationaal Lifesaving Team kwamen Dordtenaren Ela Hutten, Elise Pennings, Charlotte van der Hoek, Melvin van der Meij, Alwin en Jelmar Hillebrink aan de start.

De Dordtse Reddingsbrigade werd vertegenwoordigd door Hayley, Iris, Tatum, Isabelle, Kathy, Ruben, Marijn, Erik, Mariëlle en Marcel.

Ela behaalde vier nationale titels en ook in het internationale klassement  behaalde zij een 2e plaats op de 100 popvervoeren met vliezen in een mooie tijd van 55.72 seconden

Melvin wist twee nationale titels te pakken en werd 3e Internationaal op de 50m popvervoeren.

Alwin behaalde de nationale titel op de 200m hindernis en Elise pakte twee nationale titels op de 50m popvervoeren en de reddingswissel.

Ook Jelmar, Ruben, Charlotte en Kathy namen medailles mee.

Onze masters Mariëlle, Marcel en Erik grossierden in medailles en titels.

De jongere junioren, Iris, Tatum,Isabelle en Marijn zwommen allemaal naar  mooie nieuwe besttijden.

Een mooi toernooi met prima resultaten, waarin de trainingsarbeid goed te zien en ook te zien dat de het Dordtse Lifesaving Team op de goede weg is.

Lees meer over het WK Lifesaving in Nederland via deze link.