MISP Seraing zeer succesvol MISP Seraing Popvervoeren dames - Gerelateerd Full view

MISP Seraing zeer succesvol

Op de internationale Lifesaving wedstrijd in Seraing België waren sporters van de Dordtse Reddingsbrigade (DRB) zeer succesvol. Een deel van de sporters nam deel als lid van het Nederlandse Lifesaving Team en de anderen onder de vlag van de Dordtse Reddingsbrigade

De gehele Duitse en belgische top was aanwezig, waaronder twee wereldrecord houders. Voor de selectieleden was het tevens een belangrijke dag omdat limieten voor de opname in de nationale selectie konden worden gezwommen.

De prestaties waren ernaar. Ons jongste lid van de junioren selectie, Marijn in ’t Veld werd de beste sporter uit 2000 en in het totale juniorenveld behaalde hij dankzij zijn grote zwemsnelheid een 66e, 9e en 11e plaats. Een heel goede binnenkomer in de junioren selectie.

Ook onze masters(30+) Erik van Daalen, Marcel in t’ Veld en Marielle Simons wisten op alle nummers waaraan zij deelnamen in de medailles te zwemmen.

Jelmar Hillebrink deed als lid van het Nederlandse seniorenteam met name op de estafette nummers wat van hem werd verwacht. Zijn broer Alwin, die uitkwam voor de Dordtse Reddingsbrigade zwom zo goed dat hij is opgenomen in de nationale senioren selectie.

Bij de DRB- junioren dames die uitkwamen voor het nationale team zwom Kathy Groot technisch erg sterk en dat leverde haar goede persoonlijke records(pr) op en een goede stijgende lijn op in haar prestaties. Haar teamgenoot uit de junioren selectie Charlotte van de Hoek was nog niet geheel hersteld van een antibiotica kuur, maar werd desondanks 6e op de 100 meter popvervoeren, 3e op de 50 meter popvervoeren en 2e op de100 meter Lifesaver. Ook in de estafettes kwam ze verrassend sterk voor de dag.

De DRB leden van de senioren damesploeg zwommen erg sterk. Met een daverend pr op de 100 popvervoeren  zwom Ela Hutten naar de eerste plaats. Ze werd tweede op de 100 meter lifesaver  en 4e op de 50 popvervoeren in een prima pr en met een technisch erg sterke race. Op de langste afstand de 200 Super Lifesaver werd ze 4e . Ze had het zuur nog in de benen van de 100 pop die een half uur daarvoor werd gezwommen.

Ook Elise Pennings maakt een heel snelle ontwikkeling door. Na een goed NK zwemmen bleek haar vorm nog steeds goed en werd ze 1e op de 50 popvervoeren, 5e op de 100 reddingswissel. en 8e op de 100 pop.

In de estafettes wisten de DRB dames Elise, Ela en Charlotte met hun selectiegenoot Janneke Ras beslag te leggen op 3 eerste plaatsen en daarmee op het overall klassement.