Junioren knallen op EJK

De Europese Jeugdkampioenschappen (EJK) waren in Ierland van 11 tot 15 september 2018. Van de DRB deden de volgende junioren mee: Abigail, Christopher, Robin, Guido, Celine, Myrthe en Marijn.

Myrthe Bakker zwom zich op het onderdeel 100 lifesaver naar het brons. En wat natuurlijk helemaal geweldig was het Wilhelmus dat klonk na haar gouden race op de 50 meter pop!

Marijn in ‘t Veld en Guido Brink wonnen verrassend een bronzen plak op de linethrow. Verder haalde Guido de b finale op de 200 hindernis en Marijn en Christopher van Giessen de b finale op de 50 pop. Ook Céline Brink haalde 2 b finales op de 200 superlifesaver en de 100 reddingswisselslag. Abigail haalde de b finale op de 50 pop. Ook Robin Kuiphof deed het verrassend goed door de b finale te halen op de 200 superlifesaver.

Op het strand werden ook weer vele finaleplaatsen behaald waarbij Marijn zich op de 90 meter beach sprint voor de a finale wist te kwalificeren en daar een 7e plaats haalde. Guido haalde de b finale.

Het viertal Marijn, Guido, Christopher (DRB) en Rick Bongers liepen op de 4 x 90 meter zo snel dat ze de bronzen plak in de wacht sleepten. Marijn en Robin haalden de finale op de board rescue waar ze een 7e plaats haalden.

Op de laatste dag een mooie 6e plaats voor Marijn in de a finale van de beach flags en Robin die ook de a finale wist te halen op de oceanmen. Abigail werd 9e op de beach flags. Céline haalde de finale niet en werd in de series uitgeschakeld. Estafette ocean met Marijn, Guido, Robin en Iwan een mooie 5e plaats.