Geslaagde Filcow-Oxbow wedstrijd

Met een kleine maar toch sterke afvaardiging van onze wedstrijdploeg stond het weekend van 5 t/m 7 juli in het teken van de Filcow-Oxbow in Westende, België.

Bij de jongens -15 2 deelnemers. Tom en Marijn. Tom was goed voor de zilveren medaille op de beachflags en legde overall beslag op de 6e plaats. Marijn startte vooraf als favoriet en wist ook dit nu dus ook internationaal waar te maken met 4 gouden en 2 zilveren medailles en uiteraard de overwinning in het totaalklassement.

Bij de meisjes -15 maar 1 deelnemer. Ook Tatum wist hier haar favorietenrol volledig waar te maken en met 3x goud en 2x zilver ook de overwinning in het totaalklassement voor zich op te eisen.

Bij de dames (15+) Charlotte, Jose, Chantal, Kathy en Elise aan de start. Charlotte wist zich te plaatsen voor 5 finales en wist uiteindelijk als 20e te eindigen in het totaalklassement. Jose was goed voor 3 finales en werd 27e. Chantal haalde punten op de beachrun en werd daarmee 36e. Kathy was goed voor 2 finales en haalde de punten binnen met de ski-race. Totaal goed voor de 39e plaats. Elise wist zich wel te plaatsen voor de finale van de surfrace maar kon helaas niet starten in de finale.

Naast deze prestaties wisten de dames in de estafettes heel goed te presteren. Kathy wist in de Oceanrelay na de ski als 3e uit het water te komen waarna Elise deze plaats wist te behouden tijdens het zwemmen. Ook Charlotte wist op het board deze mooie plaats te vededigen zodat tatum uiteindelijk als loopste als 3e kon finishen. De boardrace was voor de 2 jongste dames. Tatum als startzwemster werd bij de boei opgehaald door Charlotte. Zij kwamen als 4e over de finish. Bij de Tuberescue was het Elise die als startzwemster werd opgehaald met vliezen en tube door charlotte, Kathy en Chantal wisten Elise vervolgens als 3e over de finish te slepen. Bij de afsluitende beachsprint-estafette wist Charlotte sterk te starten waarna Chantal , Kathy en Tatum tot op een haar na de 1e plaats wisten te veroveren. Maar toch een mooie 2e plaats. Alles bij elkaar waren deze resultaten goed voor de 2e plaats in het damesklassement.

Bij de heren wisten Niels en Sem geen individuele finaleplaatsen te halen. Robert haalde bij de beachflags een mooie 6e plaats te halen en eindigde daarmee als 32e.

Tot slot de masters. Bij de dames Mariëlle aan de start: Zij wist op beachflags en beachssprint het goud binnen te halen. Met nog een 3e plaats op de beachrun en de skirace was dit overall goed voor een gedeelde 2e plaats. Bij de heren de debuut wedstrijd voor Theo. Zijn beste prestatie op de beachssprint met een 5e plaats. Overall een 8e plaats. Piet was overall goed voor de 7e plaats. Hij wist 4e te worden op de beachflags. Marcel was goed voor 2 podiumplaatsen brons op de beachflags en zilver op de beachsprint en eindigde als 4e overall. Ook deden de masters mee in het teamklassement, hier werden alle onderdelen gewonnen nogmaals goud opgehaald.

[slider source=”media: 792,786″ width=”640″ height=”480″ title=”no” pages=”no”]