DRB Nederlandse Kampioenen rijker

Tijdens de Nederlands Kampioenschappen Ocean Lifesaving is er weer hard gestreden door de Dordtse deelnemers.

Tijdens het NK (Ocean) Lifesaving op recreatieplas de Langspier in Boxtel zijn weer bijzondere resultaten neergezet door de Dordtse sporters van de Reddingsbrigade.

In het heren totaalklassement werd Alwin Hillebrink 2e. Hij mag zich het komende jaar Nederlands Kampioen noemen op de onderdelen Beachflags en Boardrace.

Bij de Meisjes categorie C werd Tatum Reppel Nederlands Kampioene in het totaalklassement met een straatlengte voorsprong op de concurentie. Bij de onderdelen behaalde Tatum een eerste plaats met de Run-Swim-Run. Daarnaast behaalde Tatum samen met Amber Kolk de eerste plaats tijdens een spannendeBoard Rescue

Het Jongens team in de categorie C belande tijdens het NK op een gedeelde eerste plek gezamenlijk met de Reddingsbrigade Echt. In de categorie C jongens werd Marijn in ’t Veld Nederlands kampioen Beachflags. Met zijn leeftijdsgenoot Sem Russchen samen wist Marijn de overwinning te behalen op het onderdeelBoard Rescue

De meisjes in de categorie D behaalde een mooie 2e plaats, deze meiden zijn nu alweer fanatiek aan het trainen om komend jaar ook met een eerste plaats in het teamklassement naar huis te gaan.

Tot slot de klapper! Het jongensteam in de categorie D zijn Nederlands Kampioen geworden met winst op ALLE ploegenonderdelen. Het individuele klassement mag met recht een ‘Dordtse Wals’ genoemd worden. De nummers 1, 2 en 3 – Tom Russchen, Timo Kolk en Christoffer van Giesen mogen volgend jaar hun titel gaan verdedigen.

Kathy Groot behaalde in het damesklassement een mooie zesde plaats achter de internationale toppers.