Lifesaving aspiranten krijgen perfecte afsluiter van training

Zaterdag 14 juli was het tijd voor de tweede strandtraining voor onze aspiranten. Een leuke groep kinderen tussen de 7-14 jaar trainden bij Galderse Meren. Wederom samen met de Reddingsbrigade Tilburg.

De aspiranten van de reddingsbrigade Tilburg en Dordrecht oefen op nipperboards

We trainden opnieuw verschillende strand- en water onderdelen en hebben dit uitgebreid met een tube rescue. Hierbij wordt een drenkeling gered met een rescuetube en zwemmend naar het strand gebracht. En de boardrescue, waarbij de redder op een board de drenkeling gaat redden en in veiligheid brengt. 

Hoe gaaf om deze levensreddende vaardigheden te combineren met een sportief en competitief element!

De jonge sporters kregen als verrassing bezoek van de reddingsboot van Reddingsbrigade Breda. Deze reddingsclub doet de beveiliging op de Galderse Meren. Ze vonden het enorm leuk om onze enthousiaste aspiranten bezig te zien. 

De jeugd van de Tilburgse en Dordtse Reddingsbrigade krijgen uitleg van de lifeguards uit Breda

We kregen dan ook spontaan een uitnodiging om na de training een kijkje te nemen bij hun reddingspost op het naastgelegen strand, hierop konden we natuurlijk geen nee zeggen.

De kinderen mochten overal kijken in en om de post en leerden van alles over de post zelf, de reddingsboot, hoe een dag van een Lifeguard eruit ziet en ze mochten vragen stellen. 

Wat een leuke en leerzame afsluiting!