De KNRM in Dordrecht

Sinds 1956 werkt de Dordtse Reddingsbrigade actief aan waterveiligheid en beschikbaar voor spoedeisende hulpverlening op het water.

Vanuit KNRM reddingstation Dordrecht-Noord op het Wantij en KNRM reddingstation Dordrecht- Zuid op Willemsdorp zijn de reddingsboten inzetbaar voor hulp op de rivieren rondom Dordt, het Hollands Diep en de Biesbosch.

In de loop der jaren is gebruik gemaakt van diverse reddingsvaartuigen waaronder de Rescue II. In 2005 is reddingboot DRB-49 aangeschaft

DRB49 Dordtse Reddingsbrigade na de overdracht door KNRM

Vanaf de oprichting van het reddingstation Dordrecht is er gevaren met de DRB-49 vanaf reddingstation Dordrecht-Zuid. De Engelina voer vanaf reddingstation Dordrecht-Noord.

Op 29 augustus 2009 is de reddingboot KBW 1910 in dienst gekomen op KNRM reddingstation Dordrecht Zuid. De DRB-49 kwam naar KNRM reddingstation Dordrecht Noord.

KNRM reddingboot KBW1910 in actie

De Engelina is op dat moment uit dienst gegaan bij reddingstation Dordrecht en verhuisd naar een ander reddingstation.

Naast de KBW 1910 en de DRB-49 heeft de Martijn Koenraad-Hof tussen 2008 en 2011 een ligplaats in Dordrecht gehad.

KNRM reddingboot Martijn Koenraad Hof in de haven

25 oktober 2014 is het nieuwe boothuis op het Wantij officieel geopend en kreeg de naam ‘Jan Timmerman’. Een bijzondere vrijwilliger die 60 boothuizen van de KNRM heeft ontworpen. Hier zijn de Dordtse KNRM en Reddingsbrigade gezamenlijk in gehuisvest.

Bij KNRM reddingstation Dordrecht worden op dit moment de reddingboten KBW1910 en Tjepke Ekkelboom ingezet voor hulpverlening en reddingen op het water.

De reddingboten Tjepke Ekkelboom en KBW1910 van de KNRM in Dordrecht

Al bijna 100 jaar zetten de vrijwilligers van de Dordtse Reddingsbrigade zich in om verdrinking te voorkomen.

Met uw donatie zorgen wij er voor dat de vrijwillige redders goed getraind en opgeleid worden en dat de materialen voldoen aan de hoogste eisen.

Uw gift vandaag is morgen een redding!

Bedrag