Dordrecht Lifesaving Summit groot succes

Ruim 400 deelnemers met verschillende nationaliteiten stonden aan de start, waaronder maar liefst 24 leden van Dordrecht.

Dordrecht startte met maar liefst 4 teams; junioren dames met Evelien, Fleur, Sheila  Lianne en Esmee, het senioren dames met Myrthe, Kathy, Julia en Bente en het master damesteam met Konnegonda, Marieke, Lelanie en Salome. Als laatste hebben we het seniorenheren team met Robin, Jop, Tom en Marijn.

Het totaal aantal punten van de 4×50 hindernis, 4×25 popvervoerestafette en 4×50 wissel estafette bepaalde de plaats waarop er geëindigd wordt. De junioren dames behaalde in hun categorie een mooie 3e plaats, de senioren dames eindigde op een 2e plaats en het heren team wist de 1e plaats te veroveren. Goed gedaan allemaal!

Naast de estafettes, stond er ook een 200 meter hindernis en 200 superlifesaver op het programma. De 200 hindernis was het eerste individuele nummer van de dag.

Dit was voor Lianne was de eerste wedstrijd bij de junioren, ze heeft meteen een mooie tijd neer kunnen zetten. Haar zus Sheila had deze afstand al vaker gezwommen, maar wist een pr van 12 seconden te zwemmen. Fleur Ooms eindigde op deze afstand zelfs in de top 5 bij de junioren.

Ook de mastermannen Marcel en Nico-Dirk zwommen de 200 hindernis en behaalde een 2e en 3e plaats. Senior Tom werd helaas net 4e, maar zwom wel een mooie race. Ook de 200 meter superlifesaver werd goed gezwommen.

Er werden veel eigen tijden en persoonlijke records gezwommen en Robin mocht met een bronzen medaille naar huis.

De 100 pop werd gevolgd door de 100 reddingswissel, een zwaar onderdeel waarop alleen Tom en Robin namens Dordrecht zijn gestart, de mannen maakten het spannend en eindigde op een 3e en 4e plaats.

Na de middagpauze was het alweer tijd voor de drie laatste onderdelen van de wedstrijd. De wedstrijd werd opgepakt met de 100 lifesaver, waarbij veel deelnemers helaas moeite hadden met het klikken van de tube. Kathy en Jop wisten wel hun inschrijftijd te verbeteren. Master dames Astrid en Marielle werden nummer 2 en 3 in hun categorie! Astrid was nog niet klaar na de 100 lifesaver en werd op de 50 pop 1e.

De 50 pop had veel deelnemers, en bijna alle dames mochten met een pr naar huis. Marieke mocht de grootste tijdsverbetering achter haar naam zetten van maar liefst 15 seconden. Myrthe viel met een 4e plaats helaas net buiten het podium.

Bij de mannen startte Bram zijn eerste wedstrijd en Bram wist net als de andere debutanten meteen een mooie tijd neer te zetten.

Het laatste onderdeel van de dag was een nieuw onderdeel, de Manikin Lifesaver Medley. Een extreem technisch onderdeel waarbij ook een aantal zwemmers van Dordrecht een poging waagde een goede tijd neer te zetten.

Er werd hard gezwommen door de zwemmers van Dordrecht dit resulteerde in een NEDERLANDS RECORD en een 2e plaats voor Julia. Robin mocht zijn Nederlands record behouden en met een gouden medaille naar huis. Brons was er voor Tom.

Tot slot, mogen we natuurlijk niet vergeten dat een wedstrijd zich niet vanzelf organiseert. Er gaat een hele hoop werk aan vooraf en er zijn heel veel mensen tijdens de wedstrijd bezig om de wedstrijd zo goed mogelijk te laten verlopen.

De wedstrijd is supergoed verlopen en dat is niet gelukt zonder de hulp van alle vrijwilligers. Nogmaals bedankt iedereen!!

ps: vergeet je niet op ons YouTube kanaal te abonneren