Corona Update: COVID-19 vastgesteld bij jeugdlid

Zwemlessen en het Coronavirus

Op zaterdag 13 juni 2020 kregen wij het bericht van een ouder dat haar kind positief getest is op COVID-19. 

Naar aanleiding van dit bericht zijn direct, in overleg met de GGD en onze medische commissie, de ouders van de kinderen en de instructeurs van de betreffende zwemgroep geïnformeerd.

De GGD geeft aan dat de zwemles van een half uur niet wordt gezien als nauw contact. De kans op besmetting is uiterst klein voor de kinderen in deze lesgroep en de betrokken zweminstructeurs. Er zijn geen extra maatregelen noodzakelijk. Het is niet nodig om thuis te blijven als er GEEN symptomen zijn die kunnen duiden op een Corona besmetting.

Voor de direct betrokken kinderen en instructeurs is het wel nodig om gedurende 14 dagen na de mogelijke besmetting (22 juni 2020) de adviezen die in de brief van de GGD staan vermeld op te volgen

Op onze website staat vanaf heden een nieuwe versie van onze Corona-checklist op basis van de laatste informatie van de Rijksoverheid en GGD.

Mocht u na het lezen van deze informatie nog vragen hebben, kunt u het beste contact opnemen met de GGD of met de de Commissie Zwemzaken van de DRB.

We hopen dat iedereen gezond blijft.