3 keer goud, 1 keer zilver en 3 keer brons op EK

Vijf sporters van de Dordtse Reddingsbrigade hebben van 23 tot 27 september 2015 meegedaan aan de Europese Kampioenschappen Lifesaving. Marcel in ‘t Veld, Marielle Simons, Piet Praet, Erik van Dalen en Arjen de Bruin waren actief op het strand, in zee en het zwembad onder begeleiding van teambegeleider Mariska in ‘t Veld.

Na een aantal dagen acclimatiseren en de openingsceremonie was de 24 september de eerste wedstrijddag. Mariëlle en Erik konden deze dag beide met een gouden medaille afsluiten.

Erik won de 2 kilometer beachrun, een aardige uitdaging in de volle zon bij ruim 30 graden. Marielle wist met een mooie run de beachsprint op haar naam te schrijven. Marcel haalde op alle onderdelen de top 10. Ook Piet ging flink tekeer en haalde een vierde plaats bij de Oceanman. Arjen is nog steeds herstellende van een blessure. Ondanks dat wist hij wel te finishen bij de boardrace. Deze wedstrijd kwam voor hem iets te vroeg.

25 september was wederom een lange en warme stranddag. De Dordtse Masters zaten van voor zonsopgang tot na zonsondergang op het strand. Het aantal medailles steeg gestaag verder.

Marcel en Piet werden door tactisch inzicht, 3e in hun leeftijdscategorie met de beachflags. Erik werd 2e op de surfrace. Marielle wist haar concurrentie uitstekend psychologisch te bewerken tijdens de beachflags en eindigde op een mooie 6e plaats.

Op de teamonderdelen werd goed gepresteerd. Erik en Piet haalden met de boardrescue een 3e plaats.

Het hoogtepunt volgde in de avondzon, in een een grote finale van de Oceanman Relay met alle leeftijdscategorieën . Erik starte met zwemmen, de golven stonden inmiddels dwars op het parcours. Na een vlotte race kon Marcel het overnemen met het rescueboard en kon drie concurrenten inhalen. Arjen mocht het afmaken in de ski, hij had een knobbelig parcours met leuke brekers in het laatste deel. Hij wist zijn positie te behouden en kwam vanaf de laatste boei terug op een mooie golf. Met een eindsprint naar de vlaggen wist Arjen het mooi af te maken. Pas toen hadden onze masters in de gaten dat ze Europees Kampioen zijn geworden.

Dag drie en vier van de Europese Kampioenschappen Lifesaving werden doorgebracht in het Olympisch Zwembad van Torrevieja. Ondanks de twee zware stranddagen voorafgaand werden er diverse persoonlijke records gezwommen.

Met drie keer goud, een keer zilver en drie keer brons was dit EK een groot succes voor de Dordtse Lifesaving Masters.